7

last picx

hari ke3 awl2 pg dh bergerak p tangkuban perahu..
perjalanan mengambil masa selama 45m dr town bandung..
jlnnya hazab skit ya..kalau tgh preggy..baru2 nk jd jng la pergi.tp pemandangan sepanjang jln sngt lah cantek sbb nak naik ke puncak kn.
kalau tak tahan boleh mabuk sbb jlnnya mcm ulor.

sungguh x terkata melihat keindahan ciptaan tuhan kat ats gunung ni..aman damai je.

kat sni ade valcano yg masih aktif kita boleh bau belerang tu..boleh juga p basuh kaki n turun kebawah..tp ma x p lah..ma tgok yg dh x aktif.
jenuh kang bawak aqeel main belerang..ehhe
time ma p elok kabus x kuat..boleh nampak jelas lah volcano tu.

yg x bestnya..ade je penjual2 mengekor merayu2 suh beli brg dia..arghhhh!



diana..ingt lagi tak kuda pink ni?ehhe..bebanyak kuda yg ade kat stu..boboy nak naik yg pink'
bayarannya 40k tuk dia bawak jenjalan n snap pix.




awlnya dh bgtau pak supir nanti singgah mkn jagung bakar..sbb ade jual tepi2 jln je time nk balik nanti then singgah strawberry farm pun dh ondaway balik..pak supir ni lupe pulak..jln je dia..isk..

pewot pun dh lapor kami mkn kat resto DAPUR SANGKURIANG..wah sni pun deco nya sngt cantek..jumpe org malaysia..kemane2 pun mesti jumpa:)



p carik money changer..tukar duit sikit..
time ni batery pun dh warning alahai..x syok betul lah.
then p jln dago..p fos grande..jetset..blossom..p kartika sari,.

kartika sari ni pn harus pergi sbb brownies dia sodaaap sngt.lg satu harus cuba molen pisang.



last day..sempat jln2 ke chihampelas walks..org panggil sini kota keamanan sbb bnyk replika patung2 super hero..hehhe..sepanjang jln ni ade jual mcm2.shopping mall pn ade kat sni.



terus p epot...flight delay pulak satu jam lebih..

..selamat tinggal bandung..
ade rezeki ma dtg lg..:)

sampai je malaysia hby on hp..ade text pulak suh keje esoknya- ahad..urgent.
planning nk balik mlk dlu dh janji dgn mama.
balik lah jugak kejap pass brg,mama sngt teruja n happy melihat hasil belian ma..ehhe..babah pn.
letih..nk drive ke penang pulak sempat lg jumpe datin diana kat rnr..:-p
kul 6 pg baru smpei penang.:)

sekian saje cerita sy...




















7 yg comments:

eynda said...

Bestnyer banyak gambar :-)

iNa said...

nti repeat lg..
klau ade rezeki..leh g same2... :)

Ella said...

MA..
mmg tak puaskan pergi sana..
shopping rambang mata...
xpe, bila2 boley pergi lagi...

dianaibrahimali said...

ma...ku rindu itu kuda pink.....hehehe......bila lah nak repeat nih....tunggu pak tony buat free seat....next trip kita pun jkt jer kan....x sempat nak rempit ke bandung pun....

ammi said...

hamboi..penat kita baca cerita Ma..
macam kita pulak yang ke sana.
Bestnya!!

Mrs. Aiza (Nis) said...

mcm best aje bandong..best shopping kat situ ye ma?
nis asyik tiap tahun ulang ke bangkok shopping aje..

nak pujuk hb g lak nanti..

M@ said...

kakeynda..kalau boleh semua kat fos ma nk snap pix sbb fos cantek2..tp nk save batery lah..aha kalau adam p mesti suka kat chihampelas walks tu sbb ade ultraman..hehe

ina,
insyaallah..mesti repeat ewaah..jom kita tunggu aa buat promo.

sis ella,
mmg x puas!first time p x dpt budged ikut nafsu je..uwaaa

diana,
itulah nmpk je kuda pink terus ingt anj tau'
sure x sempat.! msuk bandung dlm list lak diana.jommm

kakaammi,
ehheh
jenuh duk karang' nk susun ayat tak pandai.
kalau bwk duit bnyk best kak..sane xde xtvty lain selain shopping arghhh

kaknis..
sehat ka..?
bg ma best'..:) bangkok x pernh sampai lg..sane pn shopping heaven.
pasni kak p bandung lak k.

Related Posts with Thumbnails
Back to Top