12

KK day 1..


menunggu giliran semasa cek in..sempat lg klik2..:)



dlm plane..dh booking seat sebaris sbb babah punye tiket asing,kang dia duk jejauh pulak :-p
masa pergi ni lengang je..x ramai pun,bnyk seat yg kosong.




abg ready!

nk kasik duk diam,mcm biasalah umpan dia dgn portable dvd.:) mamam p2 zzzz....

..................................

itenery dh sisusun dgn awl.

sesampai je kereta sewa,hby terus memandu ke tempat penginapan kami di kundasang
sebelum tu,berhenti makan n isi minyak kereta n beli sikit bekalan jajan tuk kunyah2.

dr pekan KK kami menuju ke jalan inanam..UMS..jumpe pekan nabalu..melalui kawasan tamparuli ( kalau masuk simpang tamparuli boleh jumpe jambatan yg marsya nyanyi tu.)
teruskan perjalanan menuju ke KUNDASANG..dibantu oleh GPS garmin.:)

perjalanan memakan masa hampir 2 jam.
jalannya mcm nk ke cameron - genting tanah tinggi, berpusing2..pening.kalau kabus kuat..hujan..licin lg bahaya..mencabar jugaklah.
tp best menghirup udara segar..angin kuat..pemandangan gunung ganang..melaui kawasan kg2..

dlm kul 4 lebih sampai dh kat resort.



menetap di kinabalu pine resort..bilik deluxe S.paling atas sekali view nya sngt lah cantek..sejuukkk!....aman damai..bnyk munga2 segar, sesuai tuk yg nk P honeymoon.:)
bilik pun besar.
ma amik 2 extra bed tuk parents.

bilik n kerete sewa kami






gunung ni kalau nk lebih clear time subuh sepi tu..kat sini,kul 6 dh terang..kul 9 kabus dh menutupi gunung..


masa ni dlm kul 5..sambil berehat2 di balkoni..melayan kn boboy main choo-choonya.



kami rest n rilex..hby pun letih drive..tdo dgn kesejukan yg mendamaikan..ewaah..:-p

pukul 7 lebih dh siap2 p dinner.,
ni lg stu yg best.
dinner ni termsuk dlm pakej for 2 person..ingtkn style buffet gtu tp dia bg menu kita pilih nk makan ape..bnyk jugak pilihan yg ade..masak fresh,.

for 2 person choose lah
2 lauk. ma choose - sotong goreng tepung - ikan masak sweet sour
1 kuah2 - tomyam
2 sayur - masak pedas & masak cendawan
tambahan ayam goreng.

bnyknya kalau mkn 2 org lauk mcm ni..dh jimat kn..:)
juz tambah 2 extra nasik tuk babah n mama..



dah kekenyangan kami p pekan kundasang..dekat je dgn resort.ape yg ade..memalam tu..?

ha PESTA KUBIS! hehe..mcm2 pesta,pesta durian pun ade kebetulan sekarang ni musim buah durian sekilo 2 hinggit! manggis..mata kucing tu semua sekilo singgit..murah seyhh..

pasar kundasang tepi main road..sayur2..buah2..mcm2 ada.
dptlah merasa kueh cincin makanan tradisional org sabah ni..mmg sedap rangup kacang hijau rasanya.




larut malam..menggigil! sejuk sngt..habis sudah cerita day 1..:)
..............................................

INFO sikit
menarik di ranau -kundasang..?

melancong ke sabah ni x dpt climbing,tgok view gunung kinabalu pun jdlah.kagum melihat salah satu kebesaran ALLAH s.w.t.
kat sinilah tempatnya.

selain tu peminat bunga2 segar..flora n fauna mesti suka dtg sini.
mama sngtlah happy sampai dia paunya batang munga roses nk tanam bawak balik.:-p

mcm2 ada lg. kinabalu park..kundasang war memorial..jalan ke ats lg jumpe pekan ranau..boleh teruskan perjalanan ke sabah tea..poring hot spring..mmg tempat menarik tuk dilawati lah.

(",)

sambung next n3..nk choose gambar dlu..jenuh snap gne hp bnyk yg x bape clear..grghhh






















12 yg comments:

eynda said...

Ma...patut lama tak nampak...makan angin rupanyer...Ma nampak kurus laaa...sebab juvanex hari tu ker?? Pas tu kannn...baju tu lawaaa....beli kat mana?? :-p

iNa said...

best kan p sabah ma...
sy p ari tu rase x puas je tau....
sbb x dpt p manukan..hehe..
sok ade rezeki lg leh p...

tp kk mmg best..
kundasang..nyaman damai je...sejuk....
cna kan xde pencemaran lg...
sg pon cntik sgt2.........

Excited cite ngan babah sal jambatan tamparuli ya??hehe...xpela...xde rezeki nk jumpe kan...Sy ari tu pon cmne ntah bole terjumpe..hehe..sbb masuk tamparuli kan.......

Ella said...

ma..
g holiday ke Sabah rupanya...
seronoknya tgk buah2an tu..

terasa nk makan durian la plak.
wekend ni kene crlah..hahah

ana said...

bestnya bersejuk2 kat sabah.....kak tak pernah sampai lagi sabah...sarawak je pernah...

a'a...ma nampak slim...:)

Azmiezas said...

best nye..tahun depan nak pegi lah...(pantang tgk tempat best sikit..mula lah gatal kaki)...

m@ said...

kakeynda...yeke nmpk slim..rasa x turun apepun la..kne timbang ni..
tkpun effect baju tu.
mcm biasa kak bju ma dr nichii :)

ina
aha best
boleh pergi lg semula;)
yg nk p sngt ni x puas jln kat pasar filipino tu..masuk je terus blur.bnyks ngt kedai.
aha punyelah xcited siap nyanyi lagi lagu jambatan tu..rupenya x lalu..heheheh
buat kne gelak je.

sis ella,
aipp jng mkn durian bnyk sngt panaz kat bby.:)


kakneisha,
pas ni msukd lm list travel..sonok mcm kat cameron tu.he..
kembang dh ma ni..slim dlm gambar je tu..jng caya .

sis az,
ha betul2..ma pun mcm tu..mulalah berangan.:-p

Mrs. Aiza (Nis) said...

tengok gambar ma terasa nak pergi kk pulak. cantiknya permandangan dari gunung tu kan. kak ada kawan duk sana dah berjanji bertahun2 nak visit dia, dia dah byk kali turun kl. boleh lah try next year :)

m@ said...

aha kak nis..boleh naik lg ke kaki gunung tu..drive je.lg nmpk jelas.biasa org naik ke kaki gunung tp ma ni x berkesempatan pergi.
ade kwn lg best dh familiar dgn tempat..:)
kak suka travel boleh masuk dlm list dh tu.:)

eynda said...

Baju nichii???? Harus akak terjah....dah lama tak pi nichii...

Ayu said...

cntik nmpk bilik sewa tu..brp ye ma per nite?..

m@ said...

kakeynda..aha..tgok kat nichii ya..kain dia pun best lembut je.

ayu,
mcm ma ni amik deluxe s unit, + 2 extra bed + 2 bf 350 semlm.

kalau sefamily je bilik standard pun dh ok la..bilik nya besar
smlm 170

intai kat sini
http://www.kinabalupineresort.com/rates/

alamaktuan / meabadi said...

ma..


mmg nak tanya baju tu dr mana..hehe..dr nichi ye..nice bebeh!!!!

Related Posts with Thumbnails
Back to Top