11

puding susu strawberry,...:)



mlm td ma cube buat puding susu strawberry ni..jadi..! hby sngt suka..:)

first time buat lgpun'
lepas ni boleh buat selalu..biasanya org buat perasa coklat..tp sbb ma suka sngt minum susu strawberry cubela buat pudingnya.

bahan-bahanya,

350ml air putih
3 sudu besar gula pasir
10gm serbuk agar2 plain
650ml susu perasa strawberry
secubit garam
3 sudu kecil strawberry emulco ( pewarna & perasa )
susu ideal

cara2nya di req by RATU..:)

1- masak air dgn serbuk agar2 & gula..kacau sampai larut
2-tuangkn susu strawberry + 3-4 sudu kecik emulco + secubit garam.kacau sampai didih n sebati.
3-tuang dlm acuan p2 leh sejukkn dlm icebox
4-dh sejuk..time nk mkn tuangkn susu ideal..:)




sejuk dlm icebox.. ( x kemas langsung bancuhan ma..grgghhh )


tuangkn susu ideal..



taraaa..~

cute kn..yg penting rasanya yummy... he..:)







11 yg comments:

ammi said...

ye lah...comelnya..beli mana block tu??

aNa SuZaNa said...

br nak tanya soalan sama mcm ammi..
rajin lak dia main masak2..cpt2 buat gigirl..ada geng masak2 kang..kikiki..

m@ said...

beli kat shopping mall - sunshine square kalau kat sni.
acuanye
ade bnyk lg teddy bear lah..ikan lah..

2 papan sekali bungkus.

maybe boleh carik kat kedai jual plastik.

ana,
tulah mmod rajin esok lusa malas..:-p
pojek mega akn dtg 2-3bln lg..hehehe

Lady of Leisure said...

ma, fulamak cantiknya puding ni...
thanks for sharing the recipe.. nanti one day lady nak try la..
nampak cantik dan sangat menyelerakan..

Azmiezas said...

mesti rasa dia sedap kan..secantek bentuknya..n kita penah tgk acuan ni ada jual kat pasaraya...

btw thanks for the resepi..pas ni boleh la try...

eynda said...

Yeaayyy....dlm fridge ada susu HL stroberi...boleh try buat....tapi emulco tu la takde...dgn serbuk agar2...esok gi cari hihi...hannah mesti suka...kaler barbie :-p

gee ryder said...

sbbkan ltk dlm acuan tu terus nmpk sdp ma, terus rasa nk beli acuan tu hehe

Nieza Ishak said...

wahhhhhhh menariknya

dah la akak suka benda2 puding ni ...
sedapppnya

babyfreaks@ratusiput said...

ma..........cara2nya ma....ratu nak tau ni..nak buat gak...sebab anak2 suke mende2 camni...

honeylanz said...

alahai..comel nye pink gitu..

POSH76 said...

sedapnyer ni kalu hubby tngk mesti suruh buat punyer...hehe

Related Posts with Thumbnails
Back to Top