10

sy buat agar2 lg..:-p

disebabkan hby n boboy suka makan jelly2 ni..sy sngtlah suka membuatnya..:)

meh layanz agar2 fruits sy ni,

kacang je membuatnya..ewaah xsyen pulak..he..:-p

bahan2nya.. fruit cocktail dlm tin tu kalau beli yg 5-6 hinggit mcm2 ada isi buahnya..ma beli yg murah saje..

cara membuat ramai yg tau kan.:)

serbuk agar2..+ air + sekali dgn air buah tu..+ gula..

buah2 tu pulak letak kat dlm acuan


cute..yum..yum


mkn begitu saje pun boleh..
tp hby ma suka dicurahkan susu ideal kat atasnya.org kelate ni suka mkn manis2 kan..:)
.....................................
selit sikit dinner malam td.

tapau
my fav meecurry dr oldtown,sngt lah best..
nasik lomak lak hby yg ngap.:)


air ni x tinggal..


harini dah khamis..semakin cepat rasanya masa berlalu...
happy2 all..

(",)

10 yg comments:

ammi said...

Samalh kita ni Ma..
kak pun guna agar2 tu jugak buat jelly hari tu..tapi pakai acuan besar...
mana beli acuan gambar cecomel tu??

iNa said...

cma best je buh coactail kan...
kreatif la ma nih...
nti leh try...hehe..

Syikin said...

rajin la ma ni.. ckin dah sebulan beli serbuk dadih..masih lagik jadik serbuk..bila ntah nk jadik dadih tak tau la..hehehe

shabiela said...

ma, best2.. cute jer acuan tu.. tingin nya nk wt gak.. kena g cr acuan ni,.. ewah.. ekekek...

honeylanz said...

yummy... pernah try sekali.. tp terlembik la.. nnt la try la ;)

m@ said...

kak ammi,
ok kan agar2 ni..
nak ke acuan tu ma belikan kat sni..?
:)

ina,
best lah buh coctail ehhe..
cubelah.

syikin,
mood rajin dtg.,
dadih ma x pernh try lg mcm agar2 ke..?

sha,
ha p carik acuan..bebudak mesti suka kn.

honey,
mesti air terlebih..cube lg.:)
ma kalau gne serbuk ni je dapat budget betul..kalau gne yg agar2 rendam tu x reti la.

Drama Mama said...

cantiknya jelly tu, ada macam2 shape yang menarik! oh kalau letak susu ideal mesti sedappp tu kan hiks. irfan suka jugak makan jelly tapi mama dia malas nak buat. padahal senang ja kan huhu. nak buat jugak lah nanti :-)

eynda said...

Suka la tengok tapau old town tu hehe....rajin ma buat jelly...berbaloi sebab hubby & boboy makan...kat rumah ni akak je tukang perabih :-D

Abrahyn said...

babe,
im going to privatise my blog. email me beautifulabrahyn@yahoo.com if you still sudi menjadi my reader...thanks :D

d.a.m.i.q.u.l.a said...

hihi lately dami pon ske mkn puding atau agar2.patutla tak kurus2 T_T

Related Posts with Thumbnails
Back to Top