12

xtvty weekend yg meriah.. :)


bukan main lg title n3.. :-p weekend yg lepas mmg meriah sbb aunty2 dtg penang' lame dh x jumpe dieorg' .

pukul 4 pg hari jumaat'
aunty msg suh dtg KRYSTAL SUITES.,ade xtra bilik suh tdo sekali kat stu.krystal suite ni apartment dekat je dr rumah pun.

review sikit sal krystal suites,mane tau kut kengkawan dtg penang boleh juga stay kat sini:)

apartment ni kat area bayan lepas..harga pun berbaloi bilik sngt besar'

ade 1 bedroom/2 bedroom.mcm aunty ma ni amik 2 bedroom.

tempat menarik yg dekat2.
snake temple-aquarium-war museum-queensbay mall ( sy sngt suka p sini ):-p, bukit jambul golf,-bukit jambul shopping complex-PISA-AIRPORT sngt dekat- sunshine square shopping mall.
kalau nk ke batu ferringhi tu dlm 45m dr sini.

website :- www.thekrystalsuites.com

pix bilik


petang sabtu baru ma p jumpe aunty..lepas maghrib kami p makan dinner -seafood.



chit-chat..dh kekenyangan balik semula ke bilik' oh ya' kat apartment tu internet access free..+ high speed broadband internet access..mmg laju mlm tu kami duk booking 0 seat web AA cepat je..:)

hari ahad,

sempat lah kami ank banak p breakfast..pilihan makanan x banyak tp boleh lah tuk alas pewot.

bertambah lah meriah lg sbb aunty dr alorstar pulak dtg..:) siap bawak bekal mamam.dh lame rasanya x kumpul mcm ni.



dh petang sikit..kami jenjalan, tempat dituju TOY MUSEUM - tg bungah.

name je duk kat penang..tp ni first time ma p..:-p mmg best sngt! jom layanz picx



entrance ikut ketinggian..10 inggit tuk adults.6 inggit tuk child.

my aunty yg dr kecil ma panggil dgn gelaran IBU.



bju tangkap muat..sik pakai baju ni je kan :-p he..

masuk je dh jumpe barbie..uwaa....sngt cute!

kat sni kan bukan tuk bebudak je..sumtimes bile kita duk tgok semula karektor cartoon kat stu teringat zmn kekanak..sentimental tau.:-p

sngt kagum! cume kalau dh reramai dlm museum tu sempit lah..nk jalan pun x selesa.



macam2 ada..byk sngt.







kalau dtg penang..jng lepaskan peluang dtg sini k..:)

pas tu kami p pasar CHOWRASTA. jeruk heaven.bnyk kedai masukla mane pun harga nya lebih kurang sama.



selain jeruk ade sotong kering..makanan laut.

pewot pun dh lapar..kami bergerak menuju ke PADANG KOTA LAMA.



boboy ade geng main je dia..




mamam ni...

pasembor - sotong bakar - sotong kangkung -char kuew teow-laksa




seronok makan reramai.

aunty n anknya yg last..cute sngt rasa nk culik bawak balik..putih melepak..geraammm!



dh keletihan n kekenyangan...pulang semula ke rumah.:)

sekian saje cerita weekend ma.

(",)



12 yg comments:

Nieza Ishak said...

ma,

kalo akak jalan penang .. ma kena bawak pi tempat makan seafood best2 .. terliurr sih ... hihihi

m@ said...

kak...boleh sesngt!dapat kita dating..
roger ma tau.:)

eynda said...

Memang meriah!! Rindu la kat Penang :-)

POSH76 said...

ni baru betul2 jalan sakan...bestnyer dah lama tak pi PG...windunyer...hehe

sweets said...

meriahnye....rindu jugak kat penang...

m@ said...

kakeynda
ha meriah kan hehe...dtg lah penang lg..jenjalan.:)

poposh..,
ha meh jenjalan sini..:)
ma ni pun x habis jalan penang lg..bukit bendera x pernh p hehe

kaksweets..
dh lame x dtg penang kn'
mesti rendu:)

iNa said...

nk kene p penang lg skali ni..hehe..

Ayu said...

wah, best nye..klu g penang harus g chowsrata tu..geram je tgk jeruk2 tu..

Shida said...

ma,shida teringin sgt ke toy muzium tu..huhuhu..so far belum pernah sampai penang lagi..bilalah agaknyer..

shabiela said...

bestnya gi penang.. nk kecek hb la.. ma, sedapnya gmbo mknan.. trliur nih..

Azmiezas said...

bestnya Ma..n Chowrasta kat jln apa ya..dekat ngan mana??,,bagi kita landmarks sikit..kot2 balik ni boleh singgah Penang..he..he..

gee ryder said...

terliur tgk abc tu ..erm nyum nyum

Related Posts with Thumbnails
Back to Top