18

aqeel yg cedera..


berlaku pada malam raya ke 2,
siangnya kan ade kenduri..malam tu ma n hby kebzian mengemas ape yg patut.
boboy mcm biasalah main2 dgn cousin dia'

tetiba dgar sore dia nangis...mummy....daddyy...!

rupenya..hidungnya berdarah..bibir dia pun berdarah..bengkak n kebiruan.fuhhh...

dia peluk erat kat ma' nangis2 ckp ~ what happen nose...what happen nose..
alahai..puas ma pujuk dia. sakit teramat sngt dh tu'
bile nk buh ubat dia x bg..
nk cek hidung patah or not pun x bg..jdnya amik kain juz lap2 kn dlu darah tu'.

pix ni pg ahad...
mlm tu merengek juga skit,sbb nk susu, tp x boleh minum..nk mkn,mulut pulak sakit..,
hby buat air milo cecah kn dgn biskut kering lajuuu dia mkn,sampai kenyang zzzzz~





menurut cerita,
dia tersembam ..emm...tulah padahnya ma n hby pun leka buat kerja.:(

pix ni ondaway balik penang...singgah mamam kat belum..aqeel dh boleh makan:)



sekarang dh makin surut bengkak..dh boleh sapu ubat:)
pengajaran tuk kami ni'


(",)



18 yg comments:

Lady of Leisure said...

kesian aqeel.. lady doakan aqeel cepat sembuh.. sabar ek ma.. sometime benda nak jadi.. syukur aqeel makin sihat n dah boleh makan..

eynda said...

Kesiannyer....biasa la ma kita takleh nak ngadap anak2 24 jam...kalau terlepas pandang ada je yg jadi...diaorg kan tengah lasak sekarang...takpe hero hehe...harap dah makin sembuh.... :-)

shabiela said...

siannya aqeel... sib xde ape2.. nmpk bengkak.. nk wt cmne, benda nk jd.. balqis hr tu smpai bengkak gusi.. tp ada pengajaran yg dpt..

Ella said...

la siannya aqeel.
dulu danny masa kecik pun penah tersembam.
habis hidung and bawah dagu rosak.
masatu kecik lg (below 2 yrs)

nampak mcm lebam je tu kan?
semoga cepat baik ye aqeel.
budak lelaki mmg lasak...

Syikin said...

kesiannya boboy... anak lelaki macam ni la ma... lasak kan.. tapi boboy nyer injured tu mengerikan la..sib baik tak de patah...

sisdee said...

ala ciannya!!!! x pe baby boy kena kuat :)
mmg klu kita terleka mcm2 jadi kat anak kan...:(

sweets said...

sian nye...bdk2 gitu kalu terlepas pandang...sedihnye....
moga cepat sembuh..nk nyusu mesti sakit..
ma..teringak pulak ms irfan jatuh moto dulu camni...lagi teruk hidung dn bibir dia...sedih..

MAKCIK REHAN said...

wohooo... lebam tu!
sian aqeel. get well soon...

p/s : tq ma kelik2 nanang

adikmanje@ellyazarmilia said...

Loooo..siannya.....hero MA...memang cam tu...kalau tak jatuh bukan anak jantan kan....nasib takde apa2 kan....

LiAnA said...

Ya Allah kesian aqeel.. nasib baik lebam aje..kdg tu dlam berjaga-jaga kalau nak kena mmg kena gak..

tp nasib baik Aqeel jenis tahan lasak... moga cepat sembuh yer sayang muaahhhsss

m@ said...

TQ all..;)
mmg lebam muka dia..kebiruan masa jd..darah bnyk ingt dia patah hidung.
tp bengkak n luka kat dlm je'
budak lelaki lasak kn...dh bnyk kejadian dh happen..dlu terjerut tali bidai..
x leh leka skit lah..:(
cmne nk p skolah ni..uwaaa

POSH76 said...

sianyer die nasib baik tak apa2...tp tngk lebam dia tu teruk gak tu..tapi beselah budak2 kan...tapi aqeel herokan...cian dia

~Love Says It All~ said...

JADUAL KELAS MAKEUP AKAN DATANG:

6/12 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP CLAS DI S.ALAM

15/1: PERSONAL MAKEUP CLASS DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI KELANTAN

23& 24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS (2 HARI) JANUARY INTAKE!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
016 2128740 (EYRA)

irenedahayu said...

ala... siannya ayu tengok baby. ma dah bawa ke klinik @ hosp ke? lebih baik bawa, idung baby ayu tengok semacam je. dia jatuh tersungkur, muka jatuh dulu kot? sian baby boy... apa pun take care yer...

honeylanz said...

cian nye tgk aqeel. bengkak sampai mcm tu sekali...sakit tuh

Drama Mama said...

kesiannya aqeel!!! nampak sakit snagat tu! irfan pun slalu jatuh bila mama ngn abah dia leka buat benda lain. tapi alhamdulillah tak pernah teruk sangat.

get well soon dear. meh sini aunty mwahs sikit

m@ said...

tq poposh..
ayu..,
sekarang dh makin sembuh.:)
tq honeylanz n drama mama..:)

Mimie Hamdan said...

alalala... ciannyer aqeel... standardla ma... bebdk klu tak jatuh/cedera tak bestkan... hehe.. at least dia tahu benda tue sakit.. sabar ehh... :D

Related Posts with Thumbnails
Back to Top