8

nak beli mini lappy...


dr pg duk servey2 MINI lappy..sy perlukan sngt mini lappy ni' sbbnya,

budget yg ada bawah 2k :-p
senang nk usung buh dlm handbag.
mudah nk surfing..surfing je kerja sy..bkn nk buat koje opis bagai :-p

PC yg ade ni jenis desktops.
tablet pc ma yg mcm laptop juga dh kiok:(

ME cadangkan brand MAC..apekandaya..budget ciput saje me..sadis bile dgar MAC,..

x dok drama merayu2 kat hby..kali ni nk gne duit saving sendiri..datz why jd kedekut..nk bwh 2k sajor.:))
kalau lah hby yg offer..berdesup ma sebut MAC. aipp!

berbalik pada mini lappy td. sbb kenit kn...kalau boleh nk crik yg keyboard nye best.

setelah diservey2..ma ade 2 list,

yg utama.. go to LENOVO nanti juz upgrade 2gb ram.

Lenovo IdeaPad S10-2


performance nye pun boleh tahan' :)

2nd choice..go to...

HP mini 311 series

saiz screen nya besar skit je dr lenovo..power jugak for mini lappy.


ma X MAHIR dlm bidang comp2 ni..tp survey2 dlu..nanti usulkan kat hby biar dia yg study:)

kalau kengkawan nk CADANGKAN any brand..bgtau ya'.. tq.

ade juga yg ckp x puas screen nya kenit'..:) nanti p tgok real n test mcm mane.


(",)




8 yg comments:

sesemutku said...

mber mut bli HP tu...ok gak dia kata...takat nk sefing2...

tp kan ma....mut kenan pepel tu lah...hehehheh cumel

I want to lose weight said...

Mak aku beli lenovo i-pad tu.. mmg cute dan ringan senang nak usung..

recommended hokay ;)

dia beli 1400.00

Syikin said...

dalam hati ada gak cam nak sambar satu.. tapik kena sound ngan hubby... tak yah ..huhuhu

eynda said...

Lenovo ek....sekarang ada pc fair kat KLCC...tadi hubby hampir2 nak beli netbook tapi dia kata ramai org sangat ...rimas so dia balik rumah terusss....memang tengah plan nak beli sebijik :-) Nanti nak tanya hubby le brand apa yg bagus...dia expert le bab pc nih...MAC mahai...anak SIL beli kat US utk cousin dia kat sini brape harga ntah....kalau kat malaysia dlm RM4K-RM5K jugak....

LiAnA said...

akak guna HP Mini 2140..screen 10"
tambah 2GB + Kapersky Antivirus 2009 dalam RM1800++..

setakat nak surfing buat keje skit2 ok je.. simpan pic pun boleh lagi..

mmg senang simpan dlm handbag pun boleh ;p
cuma kaler tu limited skit.. akak beli kaler krum je..

so far akak guna ok aje.. memula je kekok skit pasal screen kecik.. tp lelama rasa syok pulak sebab cuteee je..

Ma kena pegi tgk sendiri.. better tanya SA tu.. bgtau budget then suh dia explain pro & contra..

nanti dah beli jgn lupa tepek pic kekeke...

nak tgk mini hp akak.. boleh scroll kat blog.. ada gambar Aqil bersama mini HP ;p

Azmiezas said...

Akak cuma pakai lappy biasa je..acer..tak boleh la nak usung selalu sangat pasal besar la jugak..tapi kalau setakat nak surfing usung kat kedai mamak sambil minum teh tarik boleh sangat la...he..he..

Mimie Hamdan said...

member tommy pki dell mini.. mmg cun... beli masa pc fair hari tue.. rm1400...
ma... tommy pun suka... dh rembat letak pc ehh... :D

gee ryder said...

hp la ma..leh geng hehe..
dpt external cd rom

Related Posts with Thumbnails
Back to Top