12

satay kajang HJ SAMURI




lame dh x makan..
seingat ma zmn sek menengah dulu lah..:(

kalau singgah hentian sg buloh tu nk je cube..
tp selalunya full house!


yg buat SPECIALnya satay kajang ni kan..

isi dia besar n gemuks..ma mkn 3 cucuk dh kenyang'

ade
sambal pulak lg tu. kne campur dgn kuah...best!


tp..tpkan...
satay dia mcm kurang herbs lah... tawar skit..

mama..aunty-uncle pun ckp gtu..

satay daging pulak liaaaatttttt.........
( kebanyakkn penjual satay selalu gni-dagingnya liaat)

maybe terlampau bnyk dia masaaakk.


mesti ramai penggemar SATAY KAJANG kann...
selalu je disebut2...:)


(",)

12 yg comments:

Prettylady-ATuL said...

adoiii... sedapnya..merembes tgk satay tu.
tang kuah kacang dia..cemana dia buat eh? nak ajer ku tanya resipi..hehehe
sedap kuah kacang dia & tak berminyak...
Ma pernah cuba makan satay station?
sedap jugak satay station tu.

-iLLa- said...

ma, ma makan kt sg buluh kee??
satay kjg samuri neh centre dia kt kjg tuh ctk kan..ada koleksi brg2 lama..dh dekat sgt ngn umh illa tau...kalo dtg roger2 yek..ekeke

Ella said...

lama dah tak makan satay hj samuri ni.
lately ni org kata kurang sedaplah satay dia.
x tauleh batul ke tidak..

tp dulo2 makan satay dia mmgbesar2 kan, setanding ngan rege dia. dulo2 secucuk pun rm0.50 kot.

d.a.m.i.q.u.l.a said...

kalo kat rnr sg buloh tu kureng la ma,kene pi kajang jugak.nanti dami dh pindah kajang mehla sini hehe

eynda said...

Baru je makan satay hj samuri sabtu lepas :-)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

adoi la..perut tengah berkeroncong nie kena lak terhidang satay kajang..huhuhuh memang tergugat habis la...
ohh sambal goreng dia memang mabeles kan...

Azmiezas said...

sebenarnya sate kajang memang sedap tapi kalau HJS punya agak kureng..pasal betul la ckp Ma, byk sgt dia buat jd qualitinya agak kureng sikit..n lagi x best bila sate tu sejuk punya dia bagi...

Rinna said...

Hmm.sedapnya..makan satay.. :)

Azimah@Melati said...

kat kajang tue bukan ada Haji Samuri jek..macam-macam satay ada.... me dah lama tak makan kat Haji Samuri... sebab ramai jek orang...so beli jek kat kedai-kedai lain..ada a few kedai yang jual satay yang sedap jugak....

eheh bila sebut satay kajang seme dok ingat satay samuri tue..eheh padahal ramai lagik penjual-penjual satay kat kajang nun....

LiAnA said...

hostel pekerja samuri ni dkt area umah akak.. giler punya ramai pekerja diorg

Lady of Leisure said...

lady baru makan sate kajang baru ni tapi bukan kat samuri.. situ banyak gerai2 lady pi gerai yg ada pondok2 kat luar tu... dia punya sate perut tembusu mmg marvellous...

ikiqzana said...

mmg pun kekdg liat.. terlalu bnyk dorang buat agak nyer.. dh x terkawal.

Related Posts with Thumbnails
Back to Top