18

ma di jakarta'

ala kadar je cerita holiday ma kali ni...
jakarta sngtlah padat..
x sesuai tuk bersantai2 kut:-p

kalau tujuan nk menyopping mmg snilah syurganya...
specially tuk kaum wanita
kain2...baju..blouse bagai..
lace2 tuk pengantin mmg berbaloilah regenya.

cerita bermulaaa.....

menunggu flight'



sesampainya airport pak supir dh menunggu...terus bawa kami ke mangga 2....tuk pickup diana yg menunggu di sana.
jalannya sngtlah MACET (jemm)...ade kawasan yg banjirr...
kami cekin kat HOTEL N1
ramai org malaysia stay kat sni..plus dekat je dgn TANAH ABANG
port shopping.
malamnya kami p dinner kat ambassador mall,
sempoii je ma....:)
anaknda dua org ni makan ice-crememakan2.....kedai pun bnyk dh tutup.itenery yg dh di planning dr awl terpaksa di ubah..sbb kelewatan ma.:(

day 2,
pepagi dh bangun' p breakfast'..ok juga mamam kat hotel ni.
kami makan mee n nasik goreng..tuk boboy roti bakaaar...

masa yg ditunggu.....
ma n diana ke tanah abang...hby n anak kami pula ke KIDsZANIA.
senang kami berduaa nk merewang'
lame juga level by level dpt p'
kalau ma berdua je dgn hby mesti x dpt cover...
besar tanah abang umpama pasar baru kat bandung.
diana tengah menyopping...'
acik ni buzz mcm2 dia beli....
leh skodeng kat blog dia - http://anjcollection.blogspot.com/

sekarang ni trend style kelawar...
dress2 blouse bnyk style mcm tu yg kat tempat kita 3x ganda harganya'.
kalau tgok anugerah skrin kat tv3 tema arabian tu kan ramai artis pakai style kelawar..:-p



kat kidszania ni best sngt...
tgok gambhar pun dh teruja..tuk ank umur 10 tahun ke atas lg ok'
kat sini kalau jd bomba..bomba betul2....he...ade demo bakar api bagai...
arissa siap buat pizza n makan lg kat stu.
aqeel umurnya kecik lg jdnya dia x dpt join.
belumlg bukak menimbun umat yg berbaris kate hby.



kul 3 lebih kami gerak balik semula ke hotel..
naik OJEK (motor)

rest kejap then keluar semula ke JACC mall...

naik BAJAJ..tak de kat malaysia ni...cute roda 3.
bunyinya sngt kuat!


time ni rasa nk pitam'
nk muntah semua ade,..
menahan mual..dpt makan asam boi teruss ok..:)
carik asam boi lega skit'.
bkn sbb berjalan tu letih..time jalan tu syok je x mau balik..he
lgpun semua tempat diana p ma nak ikuttt
kang x p rugi..
rasanya sbb ma kurang tdoo...stress day1 tu lg.

p2 amik texci bluebird..menuju ke PLAZA SENAYAN.
shopping mall yg branded2..
ade lV..GUCCI..PRADA seangkatan dgn nya lah.

terus ke foodcourt mamam~

we all jenjalan dlm sogo'.
aqeel pau ddy thomas books kat kinokuniya..dpt je books terus terlelap.
holiday kali ni ma bawak stroller...
dh bertahun stroller tersadai'
since aqeel setahun dh dpt kaki,dia x mau duk dlm tu....dh 3 thn ni baru nk duk semula:)
memudahkan kerja kami occay....kalau tak..lenguh lah nk dukung time tdo.
belum berlari2 lg.

dh berjalan2...pulang semula ke hotel.

day3
time to gooo......

singgah jACC mal lg,shopping ape yg patut'
dlm ni ma sesat la'
jln berdua dgn hby,
time dtg bnyk kedai yg belum bukak...
time balik semua dh jd sesak..terus blur lupe jalan masuk.hehee...

supir dh menunggu membawa kami ke airport'...

snap2 pix terakhir.. x bnyk pix yg dpt snap,
batt camera dh kong..
kat sane pakai kepala suiz lain.



pix mamam ma kat sane....ayam penyet pun makan tp tapau x dan snap pix.

paling best minum alpokat juice.:)

insyaALLAH ade rezeki lg ma nk p semula...seronok shopping dgn harga yg sngtlah berbaloi2...
nk murah kne beli bnyk..dlm 3-4 lai..
im so lucky sbb tumpang belian diana dptlah % :)

sekian cerita ma di jakartaa.......



(",)








18 yg comments:

sweets said...

kak dtg tengok gmbr...hehehe
cun beg coach tu...
best dpt jln jakarta...

ikiqzana said...

ma.. x puas la negok pic kt sini.. sngt kecik.

apepon seronok nyer g bercuti kt jakarta..

sisdee said...

ma mesti bes kan jalan2..wah shopping gucci ke..hehehehe

Lady of Leisure said...

bestnya bercuti ke jakarta... lady ni tak penah jejak kaki ke indonesia lagi... teringinnnn sangat... terutamanya teringin nak try spa.. bnyk tak spa kat sana ma??

m@ said...

kaksweets,
aipp intai beg ma ya..':-p
takpe next turn akk pula:)

sis zana..
alalala....
nanti ma belajar kasik besar k.


sis dee,
best jenjalan...cuci mata.
aipp melopong je tgok guccihehhe

m@ said...

lady,
time ma p ni x pasan spa lah.maybe kawasan hotel yg ma duk ni bukan area2 stu.
kalau tuk urut2 badan boleh je panggil..mcm kwn ma dia urut katenya best sngt.

:)

ma selalu berangan2 p spa kat bali...ntah bilelah dpt tu..:-p

dianaibrahimali said...

sian ma penat ikut diana kan...sbb tuh diana tanya ma larat ker nak jln...kalau x larat rest jer kat hotel.... kita org mmg mcm amazing race sbb 3 days jer kan...nak kejar ms..maklumlah....bisnes konon.... lgpun ma...byk episod yg ma tempoh sblm samp jkt...tuh yg penat sgt...

m@ said...

aha betui tu dianaaa...
bkn sbb penat follow diana,
sbb day1 tu ma stress n x cukup tdo kan.
ma yg nk ikut lgpun,
kang x ikut rugiiiiiiiiiiii..
masa kita terhad sngt.
itz ok dear'
:)
jng risau k.

iNa said...

Next time leh g lagi...
seronok shopping2........

Tp sesak kan cna.....
klau preggy mmg susah la nk berjln...
jenuh...

Bile nk smpai ni...hehe..
next year la.. :P

sweets said...

ma cantek bj kuning kat blog diana tu...he...tu ke bj ala2 kelawar..

irenedahayu said...

syoknyer gi indon.. lama ayu tak p.. ma shopping ape kat ayu.. hehehe... mesti best kan..

zarin said...

jakarta sesak kan!tapi best lah kalau nk sopping nih :)

Ayu said...

wah, syoknya shopping ma..tnjukklah brg shopping..ayu suka g TA sbb 3 hr pn xleh abis shopping..;-)

gee ryder said...

wah best tu shopping

indon besela mesti sesak..umat dia kan ramai

Azmiezas said...

Best kan Ma, kalau pegi sana ada yg bawak..akak pun dah janji ngan Diana, kalau dia pegi lagi akak pulak nak ikut..

m@ said...

ina..
aha kalau preggy x syorkan pergilah..
kalau nk dekat raya pun jng pergi..

poning kang.heheh

takpe nextyear ade..;)

ksweet..
aha style baru mcm tu la ni..
style kelawar p2 duk terpkir2..nk pakai p mane tu hehee:-p

m@ said...

ayu..
alaaaaaaaaa.......
sorry dear fm pun x dpt beli.
x bnykpun yg ma shopping.:)

zarin..
yup sane sngt padat..
kurang skit rules nya'.:(
tp ok..selamat.;)

AYU,
x bnyk yg ma shopping kebanyykn nya bf shirt kiriman kawan2.
nanti ma pakai bju2 tu k;)
mmg best kat TA kan.
ma pun x puas rounds..sib diana guide dptlah p level2.

m@ said...

gee..
mmg best sbb bnyk kain2 kan..
mmg sesak+padat
kalau yg x biasa sure x selesa.
dlm padat2 tu ma suka tgok scene kawasan dieorg..:-p

kakaz,
ma pn nanti nk deal dgn diana pergi semula...
jommmm join!
next tiket diana bulan 5..kak leh ikut dh tu.:)

Related Posts with Thumbnails
Back to Top