36

masih ade lg org macam ni..

baru sat ni view my blog.
terkejut seketika sebabnyaa... ade org hantar komen ni kat n3 picx d kuantan

katenya..

Anonymous tina said...

buat menyemak jer pompuan yg tak bertudung dtg kt tempat aku. buat tambah sial.

July 29, 2009 4:50 AM


emmm..
ma cuma rasa terkilan masih ade org yg mcm ni..
berakal pendek..
kalau pun si polan ni nk marah ma tak bertudung..
dh dpt gambaran yg si polan ni mestilah bertudung bukan..?
bertudung..
tetapi mengeluarkan kata2 kesat..SIAL..huh..
wlwpun ma ni freehair..tp ni urusan ma sendiri..sekurangnya ma bukan lah mcm si polan ni yg menggangu hidup org lain..kut ya pn nk tegur..tak bertempat sungguh!
lg satu x berani pulak tu letak link blog..sekadar name tina..emmm...nampak sngt ko ni ada gangguan mental.

dengki ke..? apepun ma doakan yg baik2 je tuk ko..moga bersih hatimu..aminnn

Delete

36 yg comments:

nicolas said...

alah ma..ignore je...Ms tina ni one of them je byk lai org jenis mcm ni kalo nak dilayan tak terlayan...ekekekeke

Emilia said...

ish..mental problem la tu namanye m@..

sweets said...

bo layan la ma...macam2..

sesemutku said...

loh...minah tu nk menopos la tu kot..ekekeke meracau je kejenya...

-iLLa- said...

huhh ayat.....mcm org x pnh sekolah...

neisya said...

sabar ye ma...

utk pengetahuan ma...kawan baik akak kat u dulu freehair...sedangkan akak bertudung labuh....tp hati dia baik...nak buat cemana..hati dia tak terbuka lagi nak pakai tudung...akak ada gak suruh,tp cara berhemah la...

ammi said...

orang gila ada di mana mana>Awas!!

iNa said...

huhu...ku pon free hair gak...
ish...ishh...terasa la gak kannn..
ape la masalah minah nie ek..........suke suki die je..
x berani nk buh link blog plak tue....

huhu..jgn dilayan je org gile gini..

liana said...

ignore je ma.. org mcm ni mg selalu tak puas dlm hidup..bumi ALLAH ni luas ke mana pun kita boleh pegi.. sape dia utk halang!!!

Ella said...

tak payah difikir sgt org mcm ni ma..
diri dia sendiri belum tahu betulnya..

m@ said...

tq sume...

ma terkejut sngt dudp dap jantung ni lg.

ma mmg nk bertudung..balik kelate mesti ma pakai'..wlwpun nampak hipokrit tp ma hormatkn pil.
insyaallah,
sampai waktunya ma bertudung lah.

x baik gni,tegur kasar.:(

nk ignore tp duk terpkir2 lg..aduhaai...

btw,
thanx all emmuah.:)

Mrs. Aiza (Nis) said...

kak pun freehair...tapi mulut org gitu lagi byk dosa wooo..kot2 dia jeles mu cun ma..

ma tukar setting kat comment blog mu tu, no anonymous.

shabiela said...

Teruknya org tu.. selamba je kuar perkataan gitu.. ignore je..

ira_kecik said...

ma.... buat tak tau jer dengan comment si tina tu... lagipon bukan nyer ma kenal dengan si tina nie.... biar dia dengan labu2 nya...hehehehe

ma ceria2 kan diri ma ye..... walaupon ma tak bertudung tapi ma tetap cantik... bertudung pon cantik gak.... nie ira puji ikhlas tau....jgn pikir yg bukan2 ye....

Suriza_Eryna said...

Ma... bukan org yang bertudung atau tidak penentu peribadi seseorang tu, terus terang su katakan ada yang yang su kenal bertudung tapi perangai masalah betul...kdg tu betudung.. mulut lazer yang amat.. apa pun hormatilah seseorang tu..bukan dari tudung tapi hati yang murni...
su tak suka org yang mengatakan seseorang tu BAWA SIAL... sorry ok... tiada siapa manusia pun yang membawa sial... dan tiada manusia yang mempunyai hak untuk menuduh org lain bawa sial.. so please jgn cakap mcm tu tak baik.. k.. blog cuma untuk cuci mata kami yang stress bekerja... jgn cemari blog yang cute ni dgn kata2 kesat...yang boleh menyakitkan hati tuan punya dan kawan2nya k..AWAS kalo kamu buat lagi... su rotan nanti...

Maharani said...

aduhai... jahat btul org tu. tu bukan nasihat lagik. x berhikmah btul cara dia. nasib baik xmasuk my blog. mungkin lagik panjang dia mncarut.

just ignore tina tu.

mama idzareef said...

ishhh geram pulak baca komen dia tu ma.. ape masalah dia.. kalau nak tegur pn cara elok takblh ke.. terasa jugak cos me pn tak bertudung.. tp tu urusan kita denganNya la kan.. mmg blh ditegur tp tu bukan caranya ok ms tina!!

Syikin said...

ma..org ni mmg sakit mental kot..abaikan...pikir pun wat sakit kan hati..bikin stress...

Shida said...

sian ma..tak yah layan..lagi pun ma tak kenal dia kan..mental problem kot..

Rinna said...

Pedulikkan org2 yg gini..wat taktau jek..usah dilayankan..

Umi Ayu said...

yes, ignore je sis..sakit mental tu..blog kita, sukati kita lah...

gee ryder said...

apehal dia tu tetiba jer?

dia kenal ma ke tak?

gile kot!

Lady of Leisure said...

aduh.. komen dia keterlaluan la kan..

adex-aieda said...

ma..
pedulikan jelah tu semua..
jgn amik hati...
mental probs agaknyer...

adex pon penah kene sound kat blog macam nih...sampai adex private kan sementara..tp bila pk...sampai bilakan..adex bukak balik...abaikan je org2 cenggini...blog kiter..kita punya sukalahkan...

dia nak ckp macam tuh...
x sedar diri agaknyer...
adex g pantai cherating memalam...
ramai bebudak bertudung melepak ngan jejantan kat situh...
ketawa x hengat...langsung x sesuai nak jejalan ngan family...
hampeh..

jangan sedeh eik...ubah kat setting nanti eik..

damiqula said...

bodonye komen cenggitu.ape die ingat yang pakai tudung sume dijamin masuk sorga ke?

dianaibrahimali said...

ma....ada org mcm nih dln dunia...sbnrnya org mcm nih x puas hati dgn life dia sendiri...makanya jeles dgn org lain....biarin....zmn skrg nih tuhan byr cash kat dunia gak...

Ara Adam said...

alamak...akak sungguh tak setuju dgn orang mental dan prejudis macam ni.tak bertudung tak bermakna dia jahat.akak pun on-off tudung kepala.
kak shidah ameera

Ara Adam said...

abaikan orang mental macam tu ma. hissy prejudis betul.

kimoblade said...

Ma..
alahai, buat bodoh je ngan org camni..
ingat tak akk call ma nangis2 sbb akk kena hari tu, lagi teruk sampai menjatuhkan maruah akk.. sampai kata akk pergi hotel semua tu?? last2 tau jugak sapa punya kerja..
betul kata diana, org camni dia takde kehidupan yg menarik utk dikongsi, sbb tu jeles ngan kita..
akk pun tak faham, kenapa sampai nak menjatuhkan maruah org, mungkin itu sahaja yg membuatkan dorang bahagia... takpelah ma, kita gak yg dapat pahala sbb dapat membahagiakan dorang walaupun dorang cuba menjatuhkan kita.
Anggap jelah, kehidupan kita ni meriah dan gembira, sbb tu dia dengki..cuma satu je la nak bgtau kat 'org2' yg takde kerja tu, kalau betul nak berkawan, jgnlah buat cara camni.. bukan maruah kita yg jatuh, tapi maruah 'org2' tu yg jatuh..
Satu lagi, kalau dah berani buat, kenapa tak berani nak tunjukkan siapa diri sebenar.
BERANI KERANA BENAR...

m@ said...

tq sume..tq sesngt..
ma dh ubah settings komen.

LIN ARIFF said...

erkkk apa kess org tuu duk ckp gitu,,...ish mcm2 laa manusia le ni huhuhu ..sabar ye maaa

Mimie Hamdan said...

waaaa... apa jenis manusia nie... mmg giler la... hbs tue org free hair sumer jahat dan bwk sial ker..?? mmg ko ni tak pandai sgtla tina oiii... bwk2la beristigfar bebyk... sabar yer ma.. org camnie ma jgn layan.. nnt kita pun sama mcm dia...

Abrahyn said...

m@...
sabar ye...tak patut betul org judge u cam tuh...ignore je...u just be your self ek...

POSH76 said...

ma pun kena...camnilah blogger tak schoolnyer...apsal kalu org tak bertudung tak baik ker...pls guna akai sikit..."don't judge a BOOK by its cover"...dasat tull..huhu...org dtg cara baik..dia bls cara camni...takper ma bnyk lagi kengkawan blog yg baik2..hehe

kikin said...

sengalnya pompuan tu. ati busuk biarkan dia ma. mental tu..

eynda said...

Ma...akak baru baca entry ni...dah selak kat komen minah tu....amboi ayat....mengata orang tak tengok diri sendiri.....sape yg start dulu kan...diaaaaa...so sape yg menyemak...diaaaa.....tetiba je masuk rumah orang tak bagi salam dok cakap bukan2 pasal tuan rumah....dia kenal Ma ke?? Kalau tak kenal jangan dok tuduh orang macam-macam...akak geram sangat dgn orang macam ni....kalau dah mulut cakap benda yg tak elok...boleh kita bayangkan hidup dia....sape mak bapak dia...sampai dia jadi cam tu....kesian kat laki & anak2 dapat mak/bini cam tu (kalau dah kawin la)...

Toksah layan orang macam ni...kita ada hidup kita sendiri....suruh dia jaga hidup dia sendiri...

Ramai lagi yg baik2 yg boleh dibuat kawan kan :-)

Related Posts with Thumbnails
Back to Top