10

santapan petang..-popiah jerk.


jemputlah
kalau rumah kengkawan dekat, sure ma pass dah:-p

popiah yg sngt simple..,lame dh x makan..teringin nk bikin..sos pencecah pun ready made ajer:)

intinya


goreng lam kuali


letak sos pencecah.


taraaaa~


(",)



10 yg comments:

eynda said...

Sedapnyer ma....teringin akak nak try buat popiah ni :-)

M@ said...

kak..boleh cuba:)..ma x reti buah sos pencicah cuka tuh..readymade pun jdlah.heheh

dianaibrahimali said...

uwahaha....sdpnya......mujur x puasa....ma..sos pencicah tuh diana tau buat...mil ku ajar......

M@ said...

diana..ha meh ajar ma cmno nak buat..
nanti bg resepi k.

gee ryder said...

yg simple gini kalo tgh lapar..dgn sos2 sekali licin tu hehe..

gee pun dh lama giler xbuat popiah..tp kalo buat sekali byk terus smpan dlm fridge...buat inti kentang lak tu :p

mama idzareef said...

ma..tgk awak buat cam sennag jer.. tp bile sdri nak buat aduhaiii malassssnyeeee.... sudahnya.. bieee...beli popia kat makcik depan pagar tu 2 hengget!!! muahahaaha.. ;p

Abrahyn said...

eh, kite pon da lama tak wat popia sendiri...

alamaktuan / meabadi said...

ma.cuba tgk blog ME...ade pic dalam peti ais..

dah beli dah kulit popiah...teringin nak try...

sedapnya!! tgk pun selera!

m@ said...

heheh
gee..aha yg simple gni sonang nk buat.betul2 buat bebnyk simpm dlm icebox..lgpn bazir jekang kulit popiah bnykkn.

mamaeve,
hehe..jimat masa dan tenaga lg..terus beli je..ma ni mood rajin mai..kalau x beli jugak:-p

abrahyn,
aha..pasni leh buat..same lah lame x buat sendiri.

me,
dh tgok..ha..apelg..mcm2 ade tu..nmpk daging kisar tu buat pizza pun boleh.he..

iNa said...

kemas je ma gulung popiah.. :)

Related Posts with Thumbnails
Back to Top