10

kk day 3..manukan island.


hari ke3,
awl pagi dh bgun..menikmati breakfast tuk alas pewot'..semua pun dh ready packing nk ke MANUKAN island.
(
Tunku Abdul Rahman Park)

b4 dat,singgah beli roti nk jd sukarelawan bg fish breakfast juga :)

dlm kul 8 lebih, ke jetty terminal - jesselton points.
sesampai je nk membeli tiket,terkejut sekejap sbb di sergah dgn penjual..hehe..mcm pasar bisingnya,bnyk counter, semua berebut2 carik pelanggan.



tiket boat kami pukul 9 pagi..balik pula kul 12..naik speed boat yg mengambil masa 15m.



resort kat manukan ni pun cantek' kawasan nya bersih.

teringin nak snorkling..bkn jauh pun..sedangkan tepi2 pantai pun ade ikan,.mesti cantek snorkling..tp x de geng lah..hby melayan boboy..mama n babah pulak duk rest & rilex..:-p

jdnya ma sewalah SCUBA -DOO submarine..yehaa..~



hby ni dh masuk dlm tu baru dia nk snap pix..actually dia risau sngt..hehe..masa dgar penerangan tu mama pun ikut sekali semua cuak..

bola terapung tu la signal submarine ma..makin lame ketengah hby ckp.


1/2 jam 180 hinggit' kalau couple dpt 300.
sebotol kecik saiz air mineral roti tuk bg ikang mamam.
free cd video dia record dr awl sampai lah kita habis naik ke dasar.
awalnya tu cuak lah jugak tp bile dh masuk dlm pantai tgok ikan beribu2..warna warni tergamam n sngt lah happy...
patutlah ramai yg amik lesen scuba..uwaaaaa

x dapat di gambar lah perasaan ma,
ewah...duk terbayang je' ikan2 tu..todak pun ada..kalau ade underwater camera kn best..:(

awl2 masuk ke dlm tu ade tekanan kuat..kne pandai tahan nafas n lepaskan melalui telinga..mcm mane nk habaq eh..biar getaran tu hilang.mudah je semua pun boleh buat.

bile nak naik semula ke dasar,dada mcm semput sikitlah..dunno y..kalau yg ade lelah tu kne jejagalah.

memandangkn ma org yg first pergi..ikan2 tu semua kebulur..hanya berape saat je makanan dh habis..
p2 baru ade next sub marine..ade tali tergantung dia ikat submarine tu sebaris dgn yg lelain.

seronoknya dpt pegang baby nemo yg main nyorok2 kat ANEMONES..geli nk pegang dia mcm melekat2.

pc ma x dapat bacelah video yg dieorg bg..nanti try kat opis hby..kalau ok..ma dload kat youtube.
kalau still x boleh tgok,ma fon org scuba tu..#$T%^&*!

wlwpun mahal tp kalau berkesempatan harus cuba ya kengkawan..:)



dh legam n keletihan..balik semula ke bilik hotel..
mintak cekout lambat sikit..baik dia bg nk dekat kul 2 baru ma cekout..



terus drive ke KK airport..pulangkan kereta sewa..flight kul 3.45..sesudah cekin bag bagai,p mamam.




buhbye...kk..:(
boboy tdo je dlm plane..keletihan sngt dia mandi manda.



nanti d next n3 share pix hasil belian..:)





10 yg comments:

Lady of Leisure said...

maaaaa... bestnya lady baca pengalaman ma kat sini..
lady seumur hidup tak penah ke sini lagi.. cantik betul tempat ni..

sweets said...

cantek tmpat ni.....

-iLLa- said...

Ctknya...bestnyaa..kalo illa pg couple aje aci x?hahahaa

sesemutku said...

maa...napa x gitau dh smp sini?
=(

Syikin said...

bestnyerrrrrrrr ma....
bila tengok cam teringin nk p lagik sekali la...huhuh walhal baru jerk pegi bulan 5 hr tu.. best g KK kan..byk tempat bleh p..:)

Mrs. Aiza (Nis) said...

ma..kak rasa mu dah kurus lah, betul kan..

eynda said...

Teringin lama dah nak pegi manukan island ni...mana nak korek duit hihi...ma memang nampak kurus laaa..

Azmiezas said...

Eee..syoknya..dah tak sabar dah ni..n kita nak tanya..makan susah tak n ok ke??..

Maharani said...

best giler!!!! tom pun sempat nak try scuba-doo tu. mayb next time. tom rindu kk!!!

m@ said...

lady,
best..ma pun baru pertama kali pergi.:)

kaksweet,
mmg cantek pas ni ajk abg kak :)

illa,
boleh sesngt..mu n hby heheh..

mut..so sorry...ma betul2 ikut jadual itenery..next time k.kita dating :)

kin,
waah 5 hr kk mmg bnyk tempat leh p la..bestnyaaa!
ma ni mane yg dan je p.

kaknis,
jng percaya gambar tu kak..
ma masih pakai baju saiz XL.
:(

kakeynda,
aippp mesti ade celah bantal tu' korek tabung ayam heheh
uwaaa
kalau betul la kurus..nape gambor tu tipu lah.

kakaz,
makan nya mudah je..bnyk resto melayu islam mcm kat sini.
jenjalan pun senang dekat2 je semua kawasan centre tu.
makan kat manukan island ni boleh juga ade yg jual..tp x bnyk pilihan la.

tom..aha...
ma pun mesti rindu-rinduan ni..hehe
harus cuba tau scuba-doo tu best gile.:)

Related Posts with Thumbnails
Back to Top