8

hasil belian..:)


mama siap ckp lg.." kalau kawan adik pergi sabah boleh tak kirim udang kering.." hehe..

sbb sane sngtlah murah..udang kering yg di belinya tu belum pun habis dh terbayang2 nk beli baru.:-p
ikan masin..ikan bilis..mmg ramai yg bawak balik,penjual dh siap ikat kemas dgn kotak..jdnya x yh lah risau bau ke.

kat pasar kraftangan ni ma beli pearls sikit'
terus ke kedai JAMILAH.
kedai ni ramai member forum cari yg suggest..bnyk cawangan.barang2 dia cantek..up to dates lg..boleh tawar2..kalau nk compare brg kat jamilah ni mcm mahal skit tp quality buatannya tu maybe x sama la..lebih kemas n bnyk lg pilihan.
yg penting kne tawar menawar.
ade paper bag khas.:)

hasil belian

ni kat pasar ikan masin..n kat pekan nabalu.

kasut c&k mama punye..tshirt beli 4 lai..lg 2 lai dh pakai x dok lam gambor.



ni pulak kat jamilah dlm pasar kraftangan,

kekadang kn..dr harga price taq yg dieorg letak tu boleh tawar n dapat separuh harga lg..mulut kne manissssssssssssss....



ni ma punye...lelain semua tu belikn tuk mama..sil..ankbuah..fwens..:)

taraaa~

beli set rantai n gelang murah lg..:-p

set ori swarovski n mix pearl .


(",)

kalau ade budget lg..AA buat promo,tiket murah..hajatnya nak pergi semula ke kk.insyaAllah..:)

melancong ke kk ni penutup holiday tuk thn ni..lepas ni kumpul duit semula..fuhh..:-p

the end



8 yg comments:

alamaktuan / meabadi said...

MA...

best nya g KK...mcm sejuk2 gitu....
owh ma g ngan mama ma erk? ingat korang ber3 je...

Azmiezas said...

Amboi..shopping sakan..
Tapi memang kita ada dengar kalau nak beli benda2 yg ala2 pearl gitu..memang murah..kat sana kan??..

m@ said...

me..ha kat atas gunung tu sejuk..mlm kalau stay menggigil hehe..
pergi dgn babah sekali me..semua ada.:)

kakaz,
x bape nk sakan ni kak..hehe
kat sane mmg tempat dia..bnyk kedai sure rambang mata.brocch pun murah2 boleh buat niaga.:)
tp pearls ni ade jenis2..
ade dr laut masin..ade dr air tawar..
ade yg murah mcm manik kalau kikis kopek kulitnya tu.
mcm2.
betul dh kak degar tu mmg murah sana :)

sweets said...

murah ke ma....cantek mutiara,yg utk ma punya tu kristal pun bole tahan...

iNa said...

jom p kk lg...yehaaa..hehe..

Prettylady-ATuL said...

best nya.. teringin nak pegi sabah lagi.. beli pearl kat pasar filipin depan hotel le meridian tu ke? pearl air masin mahal sket kan?
leh giler kat sana... aku bargain kaw2...
aku selalu bgn awal pagi packing beli udang,ketam,ikan letak dlm polisterine kotak besar & angkut bwk balik kL..selalu kalau org pg sabah mmg akan bawak balik kotak2 polisterin putih bawak ketam/udang/ikan segar balik kL.

sesemutku said...

insyaAllah next time kita jumpa k...
dok lama2 sket...leh jenjalan tmpt lain2 lg..
sabah dh x mcm dedulu...dh bnyk mall.. kan ma...
-monsopiad,zoo lok kawi,kelapa puding,lokan bakaq,tamu gaya street,kudat tjg simpang mengayau dan lain2...ekeke make sure ma mai lama sket leh terjah labuan skali...ewahhh

sapa2 nk mai sini..blh la mut bg idea sket

dianaibrahimali said...

ma..........
cantiknya pearls yg mu beli.....
ms kat sana tgk x kenan pun....

xper......ada rezeki blh pi n beli
tp...pakainya xtau bila...

Related Posts with Thumbnails
Back to Top