15

kabar baik....- gulai lemak ketam- ikan patin



as-salam..,

alhamdullillah...
dh x de kerisauan di hati..
bag berada depan MATA..dpt disentuh..bau n belek2...:-p

baru je smlm mengadu'
mlm td SELLER Msg ma...
sekian lame menunggu..ternanti2...-:)

jawapannya...~
(ayat diringkaskan)

hby dia kne tahan wad sbb disyaki denggi..jdnya dia kat spital..
ma akan dpt bag tu TODAY..
n dia say sorry sebab delay.


legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

ade yg ckp bahaya kan membeli online ni'
b4 beli tu kne check betul2 backgrounds seller..website or blog dia..pandangan kastermer..

sebelum ni dh 2-3 kali juga ma beli bag online.'
semuanya selamat n tepat pada waktunya..
dlm seminggu dh dpt..paling lewat pun 2 minggu'
tp yg ni sampai sebulan..
kan menakutkan..:-p

it's oklah...
maybe betul seller ade problem...dgn kebzian xmas lg..:)
......................................

jamu kengkawan gambarr....

gulai KETAM masak lomak cili api...:)
mama jugak yg masak..:-p



babah bawak balik ikan PATIN ni...
saiz nya sedang2 je.'
mama ma kureng skit masak n makan ikan patin'...
kami jarang makan.

tp ramai yg ckp ikan patin ni sodaaap...
kebetulan babah mancing dpt pulak'...
boleh cube masak:)



yg merah kenit2 tu
ikan TALAPIA..

dr kecik ma membesar dgn makan ikan sungai'

ikan haruan..talapia..baung...keli..sebarau..pacu...likur..
adehhh bnyk lg..


ade yg tak lalu & minat ikan sungai kan..?







(",)




15 yg comments:

adikmanje@ellyazarmilia said...

ma..sedapnya ketam masak lemak tu....terliur tengok...baru tadi dok citer nak masak ketam..buat sup je la..sebab badan adik ni tak sedap..rasa sengal2 tulang temulang...member soh buat sup ketam...

iLLa said...

uwaa ikan patinn tuh bt tempoyakk sodappppppp...

sisdee said...

ma beli bag apa tu..besnya..huhuhu

sedapnya ketam...terus lapar nie (ko lapar jelah) heheheeh

ikiqzana said...

bila nmpk lauk ketam msk lemak cili padi tu.. teringin nk wat besok.. sedappp..

Azmiezas said...

Bestnya ma..dapat makan ikan fresh dari sungai..mesti manis kan?/

zarin said...

terliurnya tengok masak lemak ketam tu...laparrrrr...
eh eh, nasib baik taruk gambar ikan patin, zarin baru belajar makan tp masih belum kenal rupa parasnya...hmmm...ni baru kenal sikit :)

Lady of Leisure said...

adoi sodapnya masak lemak kotam itu... lady suka sangat masak lemak ketam yg pedas2...
ikan patin org slalu masak tempoyak sedap kan.. tapi lady lak tak brapa nak makan ikan air tawar ni tatau la kenapa.. tapi kalau puyu dah jadi pekasam lady suka bangat..

iNa said...

Dpt dh berita bag...
alhamdullilah...x risau lg dh.. :) ...

ikan sungai sedap... :)
suka mkn..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nampak sedap jerk ketam masak lemak tue..huhuhu tapi kita xmakan ketam...ohhh..kita memang xmakan ikan sungai..huhuhu nama pun orang laut kan..hehehehh

shabiela said...

ma, nk pic bag mu tu.. eheheheh..

sedapnya masak lemat ketam... ikan patin peberet family sha, tp sha mkn gitu2 je.. wt gulai tempoyak..

sweets said...

ma dh dpt ek....tepek r gmbr..

LiAnA said...

arghhhhh akak tak bleh tgk ketam... sedapnyaaaa meleleh dh air liur ni...


nak tgk beg :D

Mulberi said...

Dulu2, slalu gak makan ikan sungai.. dari ikan terubuk, ikan baung sampaila udang galah.. freee jek.. abah gi menjala..Mak masak lomak cili api yg marbelessss!
Tp skang atas faktor usia, abah dh tak larat nk menjala.. so kami kena beli je laa kt pasarr kalo nk makan! Dan sejak mak meninggal, dah takde sape yg msk lemak cilip api setanding mak..
Hmm.. how I miss that moment!

Ella said...

ketam lemak cili api tu sedapnya!...

ikan patin tu kene org pandai masak kan.. sbb dgr2 mcm hanyir kalau tak pandai masak..entah ek, tak panah masak.
makan pun entah penah entah tidak. heheh

wah dah dpt bag eh?
sure senyum je belek bag ni..heheh

eynda said...

Ma...nak tengok handbag :-D

Akak sukaaaa ikan patin....pi mana pun lauk patin akak ambik walaupun yg lain ada lagi yg sedap hehe...

Related Posts with Thumbnails
Back to Top