10

menu kat kg...


as-salam fwenss...renduunyaaaa kat blog ni'
ada banyak cerite nk share'
tp masa x izinkan lah...

x terlambat lg nk wish HAPPY NEW YEAR kat sume!

alhamdullillah...'

setakat ni semuanya berjalan mcm biasa...
ma masih kat kg'

hby pun still ulang alik p kursus'

tahun ni juga boboy dh 4 yrs..patut dh boleh sekolah'
maybe sec sem nanti ma hantar' or go to vital years ke:)

klik2 menu yg ma mamam kat kg ...

lauk gulai tempoyak daun...asam pedas.. dh selalu tepek kat sni..same je boleh selak page2 belakang..yummy!

kali ni lain sikit :)

~sotong goreng dgn sayur bayam~



ni bawal putih kenit2... goreng garing pastu ratah..adehh..



gulai masak lemak cili api x tinggal...:)

ayam kg salai + rebung'



tomyam sayur pun fav family ma....hirup n ratah mcm tu je..:)



~sambal udang + petai~ ni pun sure ramai nye fav kan:)



sup tulang yg sedap di ratah begitu saje..:)


koktel tak tinggal...special skit ade ice-creame..



last sekali..

masak toucu'....lauk ni simple je..tp dh lame ma x makan...
balik kg baru merasa.:)

mama ckp..kalau nk beli tauchu mik brand ni'..






.....................................

ade org cakap...
poyonyaaaa pix gambar makan pun nk tepek'

ma SUKA snap gambar lauk pauk..warna warni...
n suka sngt kalau tgok gambar2 kat ruangan RESEPI dlm magazine':)
lg suka kalau kengkawan pun tepek gambar makanan...bikin terliurrr....jam tu jugak perut berbunyi..:-p

plus boleh asah skill photographic..ni yg berkobar nak dslr :-p


sekian sudah...posting pertama di tahun baru 2010'





(",)






10 yg comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah banyaknya makanan....

-iLLa- said...

ma,sumer pic mknan yg ma tepek neh peberet illa laa..huhhh...

tauchu..illa suka bt tauchu ngn ikan kembung goreng...ekeke

Azmiezas said...

Amboi Ma..banyak nya lauk..semuanya sedap2 pulak tu..terliuq akak..

LiAnA said...

sape yg ckp poyo tu wakaka.. jeles kot..

ma... sedapnya.. kalau diet mmg rugi huhu...

iNa said...

nyum...nyum...sedapnya lauk pauk........ :)

sisdee said...

masuk blog ma nie mmg jadi terus lapar n bkobar2 nk masak hahahah

POSH76 said...

apa lak poyo nyer i suker jer...kenyang jamu mata hehe

zealvia said...

ye...drpd tak tau ada menu2 ni seme jadi tau ..dan zea suka lauk pauk melayu..tgk pic2 ni seme pon jadilah walopon tak merasa..ekekeke

Rinna said...

Aduihai Ma sedapanya lauk2 yang dihidangkan tuh.. menyelerakan sungguh.. :)

Lady of Leisure said...

amboi ma sedapnya lauk pauk... banyak jenis lak tuh..

Related Posts with Thumbnails
Back to Top